I vivaivan üna jada trais homens in üna chamonna da chatscha. I d’eira mincha di fradüras. I d’eira uschè fraid ch’els nu pudaivan gnanca plü ir a chatscha (e quai voul fich bler). Els nu vaivan ingün da mangiar ed ingün da baiver, i vaivan be amo ün per zurplins, laina e metal illa tschuffina. Però ad ün dals trais, quel chi vaiva nom Burtal esa gnü adimmaint alch, ad el esa gnü adimmaint chi’s pudess tour üna tscherta chaldera e far lapro ün tet cun üna pitschna tübina süsom. E quai tuot our da metal. Quist indriz chi’s metta aint aua dal flüm dscheta ed üna misculanza dad erba e rascha gustaiva amo meglder co vin normal. Quel s-chierp da metal cun aint tuot las ingredienzas as coschaiva lura sü, e la vapur guottaiva lura our da la tübina survart. Els han lura fat amo üna prolungaziun da tübas, uschè cha’ls homens d’eiran di e not suot las tübinas bavond il vinars. Curius tuot in üna jada vezaivna milla tübinas ed els vaivan ün nas cotschnischem.
Objekt:
Lambich per arder vinars Brennkolben Destilliegefäss
Ort:
Museum d'Engiadina Bassa, Scuol
über uns:
Jon 12
Goncalo 11 , Leon 12
Trais scolars allegers e cuntaints
www.tim-tam.ch / www.mi-s.ch | Lambich per arder vinars, Museum d'Engiadina Bassa, Scuol